KALE RULES - Kale chips


Jarmuż RULES  dzisiaj sprytna przekąska:


CHIPSY JARMUŻOWE
> Garść liści jarmużu wrzucamy do "panierki" (olej + papryka słodka + chili + sół+ odrobina cukru) 
>Nagrzewamy piekarnik do 140 stopni
>Na papierze do pieczenia układamy listki w "panierce"
>Pieczemy 6-8 minut, aż będą chrupkie
> Enjoy! #foodporn
/

Kale RULES  clever snack today: 

KALE CHIPS:
> A handful of kale leaves thrown into the "batter" (oil + sweet pepper + chili + salt + a little bit of sugar) 
> Preheat oven to 140 degrees 
> Put kale in batter on the baking paper
> Bake for 6-8 minutes until leaves get crispy 
> Enjoy! #foodporn



Panierkę robimy "wedle uznania" - ja lubię bardziej pikantną. Dorzuciłam więcej chili ale można ją przyrządzić z samej słodkiej papryki i soli. Każden listek najlepiej natrzeć osobno.


Do panierki można dodać dowolne ulubione przyprawy, olej najlepiej kokosowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz